Nationalt Seminar for uddannelseskoordinerende overlæger/ledende overlæger seminar 2.- 3. juni 2025
Nationalt Seminar for uddannelseskoordinerende overlæger/ledende overlæger seminar 2.- 3. juni 2025
Kære alle,
Hermed overordnet skitse for program for kommende nationale UKLO-seminar – vi ser frem til 2 gode dage sammen. 😊
Sted: Hotel Park Middelfart, Viaduktvej 28, 5000 Middelfart
Deltagere: Uddannelseskoordinerende overlæger (UKLO/UKO'er) fra de tre Videreuddannelsesregioner
Tid: mandag 2. juni kl. 9.30, til tirsdag d. 3. juni kl. 14.30.
Tema: Fra græsrodsbevægelse til institutionalisering af (UKO-) funktion på hospitalsniveau
- hvilke opgaver, kompetencer, roller, positioner har vi?
- hvilke potentialer og muligheder har rollen?
- hvilken legitimitet og mandat er der brug for?
- hvad vinder fremtidens hospitaler strategisk ved at investere i os?
Dag 1
Velkomst ved planlægningsgruppen.
Arbejde med vores (UKO-)opgaver, roller, positioner, kompetencer og muligheder.
Processen ledes begge dage af Joan Lindholdt Dürr og Sigrid Vest Arler fra Strategisk Ledelse og Partnerskab på Aarhus Universitetshospital.
På dag 1 indgår
- Kort oplæg om UKO rollens udvikling - hvor kommer vi fra og hvor er vi endt i dag? ved Gitte Valsted Eriksen, UKLO AUH.
- En topleders perspektiver på rollen - nu og i fremtiden - virtuelt besøg af Lisbet Ravn, Vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital.
Dag 2
Fortsat arbejdsproces fra dag 1.
Oplæg og workshop af Line Hvilsted, organisationspsykolog og chefkonsulent i Koncern HR udvikling og medforfatter til bogen ”Læger, der leder”.
Det praktiske
For at kende deltagerantallet præcist vil du meget snart få mulighed for tilmelding til seminaret på Plan2learn. På baggrund af endeligt deltagertal kan vi beregne samlet deltagergebyr, som forventes at være i underkanten af 3000,- for hele seminaret inklusiv kost og logi.
Seminaret er et internat. Logi og kost er inkluderet i deltagergebyret.
Der kommer mere information om programmet som i høj grad vil indebære at vi arbejder krydret med inspirerende input - se frem til at opleve og være en del af "Camp-metoden" i 2 dage
Mange hilsner fra arrangørgruppen:
Bjarke Kryger, UKO Sygehus Sønderjylland, (VUR-S)
Mette Folmer, UKO Sjællands Universitetshospital (VUR-Ø)
Zywia Brouer, UKO Psykiatrien Region Midt (VUR-N)
Berit Skjødeberg Toftegaard, UKO Regionshospitalet Horsens (VUR-N).
By | Dato | Tid | Sted | Tilmeldingsfrist | Ledige Pladser | |
---|---|---|---|---|---|---|
Middelfart |
02.06.2025 03.06.2025 |
09.30 07.30 |
Milling Hotel Park, Middelfart | 05.05.2025 | 11 / 25 |
Relaterede kurser
Vejlederkursus for speciallæger
Ingen pladser - tilmeld venteliste
Region Midtjylland og Region Nordjylland udbyder i samarbejde et vejlederkursus for speciallæger.
Målgruppe
Kurset er målrettet speciallæger, der fungerer som kliniske vejledere, hovedvejledere og andre med interesse for vejledning og supervision af yngre medarbejdere.
Formål
Formålet med Vejlederkursus for speciallæger er,
- at deltagerne arbejder med forskellige perspektiver på rollen som vejleder
- at deltagerne opnår forudsætninger for at kunne vejlede og supervisere yngre kolleger og kan fungere som hovedvejledere
Varighed
Kurset har en varighed på 2 kursusdage og flere e-læringsmoduler, der forventes gennemført forud for kursusdagene. Der skal derfor påregnes forberedelsestid til kurset.
Mål
Målene med kurset er, at deltagerne ved kursets afslutning,
- har tilegnet sig viden om vejlederens rolle og funktion og muligheder for at agere inden for denne ramme
- kan udnytte opståede læringssituationer i hverdagen
- kan arbejde på at skabe et godt læringsmiljø og inddrage viden om forskellige tilgange til læring og vejledning
- kan gennemføre kompetencevurdering i praksis ud fra gældende regler
- kan gennemføre vejledningssamtaler, uddannelsesvejledning og karriererådgivning ud fra gældende regler, og så der udarbejdes en relevant individuel uddannelsesplan
Indhold
- Organisation
- Læring i den kliniske hverdag
- Kommunikation i vejledningen
- Klinisk vejledning
- Hovedvejlederens rolle og funktion
- Kompetencevurdering og -metoder
- Helhedsvurderinger
- De svære forløb
Metode
En del af kursets teori ligger i e-læringsmodulerne, mens der på selve kurset arbejdes med at integrere teori og praksis. Der lægges dermed op til en høj grad af deltageraktivitet.
Hjemmearbejde på kurset
E-læringen forventes gennemført før kursusstart, da der tages udgangspunkt i, at deltagerne har et vidensniveau svarende til e-modulerne.
Undervisere
Underviserne er læger med undervisningserfaring samt ikke-lægelige undervisere med akademisk baggrund og pædagogiske forudsætninger.
Evaluering
Der evalueres skriftligt via elektronisk evalueringsskema ved kursets afslutning. Suppleres af mundtlig evaluering løbende og ved afslutning af kurset.
Kurset udbydes både i Aarhus og Aalborg.
OBS: Dette kursus er ikke et obligatorisk kursus for læger i introduktionsstilling - Hvis du er læge i introduktionsstilling - Se venligst de obligatoriske vejlederkurser på https://rn.plan2learn.dk/KursusValg.aspx?id=15860
Direkte link til Videreuddannelsesregion Nord:
https://www.videreuddannelsen-nord.dk/
Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb, forbeholder vi os ret til at opkræve den fulde pris.
Master i medicinsk pædagogik
Ingen pladser - tilmeld venteliste
Målgruppe
Masteren kan søges af UALO'er og UAO'er, som har stor interesse i at løfte Lægelig Videreuddannelse i Psykiatrien i RM. Hvis du ikke allerede er UALO/UAO, forventes det på sigt, at du har lyst til at være UALO/UAO, hvor du vil fortsætte med at arbejde ind i at udvikle læringsmiljøet i Psykiatrien. Foruden at have viden om læring og undervisning, er der også krav til dit kendskab til statistik. Under uddannelsen vil du komme til at indgå i et tværregionalt uddannelsesnetværk med henblik på videns- og erfaringsdeling.
Formål
Formålet er at prioritere uddannelse i de psykiatriske specialer ved at løfte de Uddannelsesansvarlige Ledende Overlæger (UALO) og erfarne vejledere ift. uddannelsesviden og kompetencer.
Indhold
Masteruddannelsen vil foregå på Maastricht Universitet og er en deltidsuddannelse på 2 år. Uddannelsen er struktureret af blandet fremmøde på campus i Maastricht samt onlineundervisning. Der er tale om en master, hvor uddannelsesopgaverne skal løses parallelt med det kliniske arbejde.
Ansøgning
Psykiatrien i Region Midtjylland kan sende mellem 1-2 kandidater afsted på uddannelsen. Kandidaten udvælges på baggrund af en motiveret ansøgning, hvori vedkommende beskriver, hvorfor de vil uddannelsen og hvad de ser, at de kan bruge uddannelsen til i deres afdeling, i Psykiatrien, i Videreuddannelsesregion Nord samt i netværket på tværs af regionerne m.m.
OBS: Ansøgning skal afklares med nærmeste leder.
Uddannelsen udbydes hvert andet år, hvor man kan sende en ansøgning. Egnede kandidater indkaldes til en samtale. Psykiatrien betaler uddannelsen, kursusgebyr, rejseudgifter mv. der er tilknyttet uddannelsen via de centrale kompetencemidler, men der kompenseres ikke for fravær. Den udvalgte kandidats egen afdeling vil betale løn under fravær.
Ansøgning: Skal afklares med nærmeste leder.
Uddannelsesansvarlige overlæger - kursus i at varetage funktionen og rollen som uddannelsesansvarlig overlæge
Ledige pladser
Målgruppe
Uddannelsesansvarlige overlæger
Formål
Formålet er, at den uddannelsesansvarlige overlæge bliver uddannet til at varetage funktionen og rollen som uddannelsesansvarlig overlæge.
Kursusbeskrivelse
Kurset er bygget op med høj deltageraktivitet, hvor der veksles mellem teori, diskussioner og gruppearbejde. Der lægges vægt på, at der bliver delt erfaringer, deltagerne imellem. Der sættes fokus på, hvordan lærings- og kompetencevurderingsstrategier udarbejdes og udmøntes i praksis. Der arbejdes med at styrke deltagernes evne til at kunne gennemføre konkrete udviklingsprojekter indenfor den lægelige videreuddannelse.
Deltagerne får opdateret viden om den lægelige videreuddannelsen.
- Styrke deltagernes teoretiske og praktiske viden om medicinsk pædagogisk med henblik på opbygning og implementering af effektiv uddannelse og et positivt uddannelsesmiljø på afdelingsniveau.
- Der sættes fokus på, hvordan lærings- og kompetencevurderingsstrategier udarbejdes og udmøntes i praksis.
- Styrke deltagernes forudsætninger for at udarbejde og sikre kvaliteten af uddannelsesprogrammer og individuelle uddannelsesplaner til brug for den lægelige videreuddannelse på afdelingsniveau.
- Styrke deltagernes kompetencer i at anvende kollegial feedback og supervision af vejledere i afdelingen.
- Styrke og udvikle UAO'ernes personlige lederskab og evne til at stå i spidsen for forandring på uddannelsesområdet i egen afdeling i samarbejde med ledende overlæger, kolleger på tværs af professioner og i uddannelsesteamet.
Samlet varighed: 7 kursus dage fordelt på 3 moduler
Se mere om kurset her
Kurset afholdes af Region Nordjylland
Kursus for uddannelsesansvarlige overlæger - Region Nordjylland