I denne Masterclass stiller vi skarpt på, hvad det betyder for ledelsesopgaven, at vi i dag har flere generationer samtidig på arbejdsmarkedet. Vi udforsker og udfordrer begrebet generationsledelse – og diskuterer, hvornår det giver mening at tale om generationer, og hvornår det måske blot er forsimplede kategorier, der står i vejen for en mere nuanceret forståelse af mennesker og motivation.

Vi ved, at vi alle bevæger os gennem livets forskellige faser – fra ungdom til alderdom – og at vores behov og prioriteringer ændrer sig undervejs. Uanset om vi kalder os generation X, Y, Z – eller noget helt andet – er disse betegnelser kun øjebliksbilleder. Derfor vil vi i Masterclassen også undersøge: Skyldes vores forventninger og ønsker til arbejdspladsen vores generationstilhørsforhold – eller handler det i virkeligheden mere om, hvor vi befinder os i livet lige nu?

Forberedelse: Inden vi mødes, beder vi jer tale med én person fra hver af følgende generationer: en yngre, en midaldrende og en ældre kollega. Stil dem spørgsmålet: Hvordan ser bæredygtigt samarbejde og stærke arbejdsfællesskaber ud på tværs af generationer – og hvordan skaber vi dem?

Ved organisationskonsulent Jakob Thaysen, Koncern HR, Organisation og Ledelse.

Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb forbeholder vi os ret til at opkræve fuld deltagerbetaling. Der tages forbehold for prisjusteringer.

By Dato Tid Sted Tilmeldingsfrist Ledige Pladser
Silkeborg 20.08.2025
08.00
Gl. Skovridergaard 13.08.2025 7 / 13

Relaterede kurser

Dataunderstøttet ledelse

Ledige pladser

Det kan som ny leder være svært at finde frem til data, der understøtter din ledelsesopgave og hjælper dig med at træffebeslutninger.
På Dataunderstøttet ledelse hjælper vi dig med at forstå data, og komme i gang med at bruge data i din ledelses praksis. Du får som deltager viden om:

  1. Hvordan data kan understøtte din ledelsesopgave
  2. Hvilke data er vigtige og hvordan finder du dem
  3.  Hvordan du kan anvende data i en ledelsesmæssig og organisatorisk ramme

Undervisningen bliver en blanding af teorioplæg, cases og gruppedrøftelser, hvor vi inddrager deltagernes egen dagligdag, viden og erfaringer. 

Har du specifikke databehov fra BI-portalen?
Data og Dataanvendelse, D&D (tidligere BI-kontoret) bidrager til undervisningen, og du har som deltager mulighed inden kurset, at stille spørgsmål om specifikke databehov til Data og Dataanvendelse. Data og Dataanvendelse vil inddrage jeres spørgsmål i undervisningen, ved fx at vis hvor og hvordan data kan hentes på BI-portalen. 

Er du interesseret i denne mulighed, så kan du kontakte Per Selmose, Koncern HR, Organisation og Ledelse på mail: persel@rm.dk senest 29. september 2025. Hvis du ellers har spørgsmål til kurset kan Per kontaktes på  mobil 20326547.

Kurset afholdes i et samarbejde mellem Koncern HR, Organisation og Ledelse og Data og Dataanvendelse (det tidligere BI-kontor).

Tilmeldingsvilkår

Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb forbeholder vi os ret til at opkræve fuld deltagerbetaling. Der tages forbehold for prisjusteringer. 

fysisk

Globetrotter, Masterclass: Non-verbal Ledelse

Ledige pladser

Hvordan bruger du kroppen, når du leder? Hvordan understøtter du dine ord fysisk? Hvor modsiger du dig selv med dit kropssprog – og hvordan skaber du tillid nonverbalt?

I denne Masterclass arbejder vi systematisk med disse fire spørgsmål og kobler dem til den nyeste forskning i adfærdspsykologi, psykometri og nonverbal kommunikation.

Mogens Lausen kombinerer sin erfaring som fysisk skuespiller, instruktør og underviser med studier hos FBI’s Joe Navarro, og bringer øvelser fra teater og musik ind i et evidensbaseret ledelsesfelt.
Du lærer at aflæse og anvende mikroadfærd, gestik, blikretning og rumlig positionering – og får indblik i deres neurologiske og sociale virkning.
Forvent at komme fysisk på gulvet og arbejde med kroppen som et præcist og målrettet kommunikationsredskab.
Masterclassen giver praktisk anvendelige redskaber til bedre tilstedeværelse, autoritet og psykologisk tryghed i dit lederskab.

Ved organisationskonsulent Mogens Lausen, Koncern HR, Organisation og Ledelse.

Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb forbeholder vi os ret til at opkræve fuld deltagerbetaling. Der tages forbehold for prisjusteringer.

fysisk

Ledervejen

Ledige pladser

Ledervejen er bygget op som et sammenhængende forløb med forskellige overordnede temaer, som afgrænses og undersøges i dybden med førstegangslederens behov for øje. Temaerne er opdelt i forskellige emner og underbygges med teori og modeller for at give fælles sprog, begreber og forståelse. Deltagerne reflekterer, diskuterer og afprøver i forhold til egen aktuelle situation. Metoder, greb og træning giver veje at gå og kompetence til at handle og tage ledelse i egen praksis. Vægtningen af temaerne og valg af metoder, træning og greb tilpasses det enkelte holds behov og forespørgsler fra holdet.

Målgruppe

Ledervejen er et ledelsesudviklingsforløb for alle førstegangsledere i Region Midtjylland. Det er en forudsætning for deltagelse, at man har formel personaleledelse. 

Skiftet fra rollen som medarbejder til leder er markant og fordrer nye kompetencer og færdigheder. I Region Midtjylland imødekommer vi dette med Ledervejen. Vi anbefaler, at den nye leder begynder på forløbet inden for de første 3-6 mdr. – og helst inden for det første år. 

God ledelse og styring er en forudsætning for, at Region Midtjylland kan skabe sundhed, velfærd og en bæredygtig region for alle. Ledelsesudvikling af førstegangsledere er en prioriteret indsats, der vægtes højt. Ledervejen er derfor obligatorisk for alle førstegangsledere.

Udbytte

Målet er, at deltagerne oplever en start på deres ledelsesrejse, som understøtter deres handlekraft og fortsatte lyst til ledelse. 

Ledervejen inspirerer og træner deltagerne i at  

  • etablere ledelsesrum, ledelsesrolle og –opgaver
  • udvikle selvindsigt, metoder og redskaber til det personlige lederskab
  • opbygge organisationsforståelse for at kunne lede relevant ind i den organisatoriske kontekst
  • afklare, hvordan lederen vil indtage sin nye position som leder
  • opnå indsigt i mange centrale temaer i ledelse og omsætte dem til egen praksis og aktuelle situation
  • finde veje at gå, når det bliver svært, og behovet for støtte og sparring stiger
  • udvikle konkrete og praksisnære metoder, redskaber og greb til ledelsesværktøjskassen blive en del af et støttende og udviklende ledernetværk på tværs af Region Midtjylland

Opbygning af forløb

Forberedelse før forløbet
Før første dag på modul 1 har deltagerne en telefonisk forsamtale med en af forløbskonsulenterne. Formålet er at lave en forventningsafstemning om behov og skærpe deltagerens fokus på at få et udbytte af forløbet. 
Deltageren skal selv etablere en samtale med nærmeste leder. Mere herom i informationsmaterialet, som udsendes før start.

Moduler
Ledervejen består af 5 moduler à 1-2 dages varighed hen over 9-11 måneder. Todagesmodulerne afholdes som internat.   . 

Netværksgrupper 
Alle deltagere bliver en del af en netværksgruppe med 5-6 andre deltagere fra holdet. Grupperne mødes mellem modulerne for at træne værktøjer i praksis og give hinanden sparring på aktuelle udfordringer. Netværksgrupperne er et lærende og forpligtende fællesskab, samt en væsentlig del af deltagernes arbejde med at udvikle ledelsesmæssig handlekraft og refleksion på Ledervejen. 

Hjemmeopgaver
Mellem modulerne fortsætter deltagerne deres læring og udvikling ved at arbejde med hjemmeopgaver. Opgaverne stilles af forløbskonsulenterne eller formuleres af deltagerne selv, så der arbejdes med aktuelle udfordringer og ambitioner for egen udvikling og læring. Opgaverne skal ikke afleveres eller bedømmes. Tidsforbruget til hjemmeopgaverne varierer og er foreneligt med ledelsesopgaven.. 

Midtvejssamtale
Godt og vel halvvejs i forløbet har deltagerne igen en samtale med en af konsulenterne på forløbet. Formålet er at lave en status på deltagerens læring og ledelsesudvikling, samt en bevidstgørelse af om hvilke mål for forsat udvikling deltageren vil sætte sig.

Individuelle ledersparringer
For den nye leder er det både lærerigt og hjælpsomt at modtage ledersparring. Deltagerne får som en del af forløbet adgang til 2 individuelle ledersparringer med en erfaren organisationskonsulent.  

Konsulenter

Forløbet faciliteres af erfarne ledelses- og organisationskonsulenter fra Koncern HR, Organisation og Ledelse. De kender til Region Midtjyllands ledelsesgrundlag, organisation og den kontekst, som regionen arbejder i. 

Tilmeldingsvilkår

Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb forbeholder vi os ret til at opkræve fuld deltagerbetaling. Der tages forbehold for prisjusteringer. 

Pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet. Hvis der er venteliste på et hold, er du velkommen til at skrive dig på ventelisten og tilmelde dig det efterfølgende hold for at være sikker på en plads.

Mere information

Under Mere information (dokumenter) i højre side finder du/I brochuren med udvidet beskrivelse af modulerne 

fysisk