Dette er uddannelsen for webredaktører i Region Midtjylland. Uddannelsen giver adgang til at arbejde i regionens CMS, Optimizely, og til at varetage rollen som webredaktør.

Uddannelsen giver en grundforståelse for de vigtigste dele af arbejdet som webredaktør og er henvendt til nyansatte.

Uddannelsen varer 3 arbejdsdage og må kun tages efter aftale med nærmeste leder. Uddannelsesforløbet faciliteres af de uddannelsesansvarlige hos Webteam, Koncern Kommunikation, og et forløb kan kun startes op i samarbejde med dem. Den enkelte webafdeling skal kontakte Webteam, hvis de ønsker at få uddannet en redaktør.

Uddannelsen strækker sig over 6 moduler, der gennemgås over 3 arbejdsdage.
Modulerne er fordelt således:

Modul 1: Ansvar som webredaktør
Her lærer du hvordan webarbejdet er organiseret i regionen, hvad din rolle er, og hvem du skal samarbejde med.

Modul 2: Optimizely
Her lærer du at bruge Optimizely og får lov til at bygge en side op i et testmiljø.

Modul 3: Brugerrejser
Her lærer du om brugerrejsemetoden, og hvordan du læser, forstår og anvender de brugerrejser, der er udviklet til webarbejde i Region Midtjylland.

Modul 4: Skriv til web
Her lærer du at kvalitetsvurdere tekst til web, og hvordan man skriver til webmediet.

Modul 5: Tilgængelighed
Her lærer du om webtilgængelighed, hvilke brugere det er til for, og hvad du skal gøre i dit arbejde, for at vores web lever op til tilgængelighedskravene. Du lærer også hvilke værktøjer, vi har til arbejdet.

Modul 6: Webredaktøreksamen
Det sidste modul består af quizzer og øvelser, der dækker viden fra hele uddannelsen, og skal bestås for at uddannelsen er færdig. Bagefter bliver du inviteret til en opsamlende samtale med den uddannelsesansvarlige, og du får dit certifikat til Optimizely.