Formål
At få viden om selvskade og derigennem styrke sin kompetence til mødet med den selvskadende patient
(E-læringskurset er udviklet af Team for selvskade i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center og e-læringsenheden i Region Hovedstaden.)

Målgruppe
Kurset er for personale, der har kontakt med personer, der skader sig selv, og som ønsker at forstå selvskadens væsen, og hvordan man bedst møder en person med selvskade.

Indhold
E-læringen består af to moduler: ”Værd at vide” og ”Lær gennem cases”.

Modulet ”Værd at vide” er en vidensbank om selvskade med forskellige øvelser undervejs. Modulet kan gennemgås fra start til slut eller bruges som et opslagsværk, som du kan vende tilbage til når som helst. F.eks. hvis du:

  • støder på begreber i modulet ”Lær gennem cases”, som du ikke kender
  • vil fordybe dig mere i et bestemt tema indenfor selvskade
  • vil have hele modulet ”Værd at vide” som pdf, evt. til udprintning

Modulet ”Lær gennem cases” er obligatorisk og tager cirka ¾ time at gennemføre.
”Lær gennem cases” er inddelt i tre dele, som alle er relevante for ansatte både i ambulatorier og døgnafsnit, og som handler om:

  • Hvordan du som medarbejder i psykiatrien opdager selvskadende adfærd, kan forstå, hvad der ligger bag den, samt hvordan du bedst møder en selvskadende ung
  • Typiske reaktioner og dynamikker ved selvskade på et døgnafsnit, samt hvordan I som personale kan imødegå disse med en fælles procedure for håndtering af selvskade
  • Sociale medier og internettets betydning for selvskade, og hvordan du som medarbejder i psykiatrien indgår dialog med den unge herom.

Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført kurset.