Arbejdsmiljøkoordinator: Når medarbejderne er trygge, er patienterne det også
Anne har en lang karriere bag sig – 14 år har hun arbejdet på et psykiatrisk sengeafsnit. I dag er hun med til at sikre arbejdsmiljøet for sine kolleger.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Rundt i alle hjørner af arbejdsmiljøarbejdet
Anne er arbejdsmiljøkoordinator for en afdeling i Psykiatrien, der rummer både sengeafsnit og ambulante klinikker. Det er hendes opgave at være den koordinerende funktion i arbejdet med arbejdsmiljø. Det indebærer bl.a., at hun er bindeleddet mellem arbejdsmiljøgrupperne i de enkelt afsnit og afdelingsledelsen.
Til hverdag byder jobbet også på andre opgaver. Det kan være undervisning i alarmsystemet for nyansatte, sikkerhedsgodkendelse af nyt inventar eller møder med arbejdsmiljøgruppen.
Før Anne blev arbejdsmiljøkoordinator, har hun arbejdet 14 år i et psykiatrisk sengeafsnit. Hun er uddannet social- og sundhedsassistent og bruger dagligt sin mange års erfaring med patienterne og arbejdsgangene til at sikre gode forhold for kollegerne i Psykiatrien. Desuden har hun valgt at beholde sin tilknytning til et af sengeafsnittene, hvor hun indgår i vagtlaget. Arbejdet med patienterne er fortsat en stor drivkraft for Anne.
Relevante kurser
Introduktion til MEDgrunduddannelsen i Region Midtjylland
Ledige pladser
Målgruppe
- Deltagere på Region Midtjyllands MEDgrunduddannelse
- Ansatte i Region Midtjylland som ønsker en kort introduktion til Region Midtjyllands MED- og Arbejdsmiljøaftale
Formål
At give deltagerne på Region Midtjyllands MEDgrunduddannelse et fælles udgangspunkt forud for uddannelsen.
Læringsmål
Introdukton til MED- og Arbejdsmiljøaftalens:
- Kapitel 2, formål og midler
- Kapitel 4, kompetencer og opgaver for MEDudvalget
Hvor lang tid varer kurset
Ca. 15 min.
Sundhedsjura i Psykiatrien
Ledige pladser
Målgruppe
Den primære målgruppe for undervisningen er sundhedspersoner samt administrativt personale, der i det daglige beskæftiger sig med opgaver, der knytter sig til kursets emner.
Formål
Formålet med kurset er at give deltagerne en grundlæggende viden om sundhedslovens bestemmelser om indhentning og videregivelse af oplysninger samt aktindsigt. Desuden vil kurset give deltagerne et overblik over klage- og erstatningsreglerne på området.
Indhold på kurset
Med udgangspunkt i bl.a. sundhedslovens bestemmelser gennemgås relevante paragraffer, herunder reglerne for videregivelse af oplysninger, reglerne for indhentning af elektroniske helbredsoplysninger, reglerne for aktindsigt samt overblik over klage- og erstatningsreglerne.
Undervisningsform
Der veksles mellem oplæg og drøftelser i plenum.
Bemærk, at kurset kun er for medarbejdere ansat i Psykiatrien. Der kan frit vælges mellem de pågældende lokationer, da kurset ikke er forbeholdt ansatte på de angivne lokationer.
Husk, du kan altid tilmelde dig holdagenten, så du får besked, når vi åbner for tilmelding på nye hold.

Facilitering i undervisning og formidling
Ledige pladser
Hvordan kan du involvere deltagerne i læringsprocessen og inddrage deres viden og erfaring?
Formål
At udvikle dine kompetencer som faciliterende underviser, så du kan undervise og formidle mere deltager- og procesorienteret og styre indhold, proces og form frem mod målet – læringsudbyttet.
- Du vil få viden om facilitering og den faciliterende undervisers rolle
- Du vil få metoder med hjem, som du kan gøre brug af ved din næste undervisning ift. deltagerinvolvering og involverende læringsprocesser
- Du vil få viden og ideer til at tackle udfordringer og dilemmaer
Målgruppe
Alle, der har eller skal undervise grupper.
Indhold
God facilitering kræver, at du har en værktøjskasse, der bakker op om det faglige indhold, og at du har viden om, hvornår du skal trække hvilke metoder op ad kassen, så du skaber værdi og mening for deltagerne. Du bliver præsenteret for involverende læreprocesser, som du arbejder med på kurset.
Der arbejdes med at sætte rammen, styre en forsamling, styre spørgsmål, facilitere gruppearbejde og at etablere læringsfællesskaber.
Der bliver mulighed for at drøfte udfordringer og dilemmaer i undervisning og dermed refleksioner over underviserens rolle i disse situationer.
Forberedelse
Obligatorisk litteratur – bør læses på forhånd:
Ib Ravn; Den Faciliterende underviser. Kapitel 3. At åbne ballet. (litteratur bliver tilgængelig sammen med velkomstbrev).
Underviser
Helle Østergaard, underviser og chefkonsulent
Kurset supplerer Planlægning af undervisning, som fokuserer på forberedelse og planlægning af undervisning - se link: Planlægning af undervisning (dette kursus udbydes først igen i efteråret 2025), men kurserne kan tilgås enkeltvis og uafhængigt af hinanden.
Prisen inkluderer morgenkaffe og eftermiddagskaffe med brød samt en frokostsandwich.
Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb, og vi forbeholder os ret til at opkræve det fulde kursusgebyr.